zondag 5 september 2010

Moëlleux van chocolade

Benodigdheden (ongeveer 12 stuks) :
  • 375 gram donkere chocolade
  • 425 gram kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 175 gram bloem
  • beetje cacaopoeder
  • stukje boter
Bereiding :
  • Laat het stukje boter smelten en boter uw potjes in
  • Zet deze in de diepvries gedurende een 15 tal minuutjes en boter ze een 2 de maal in
  • bestrooi ze met cacaopoeder

  • Smelt de chocolade met 125 gram suiker ‘au bain marie’
  • Klop de eieren met de rest van de suiker
  • Voeg de chocolade bij de eieren en spatel luchtig
  • Spatel de bloem door het mengsel
  • Vul de potjes op met het mengsel, blijf echter een 2 tal cm onder de rand
  • Plaats de potjes in de koelkast zodat de chocolade terug vast wordt

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Plaats de potjes in de oven en verminder de temperatuur naar 180°C
  • Bak gedurende 8 minuten (afhankelijk van het formaat van uw potjes)
  • Uit de oven halen en in één beweging uitstorten en smullen maar


sjokola
Lopend chocoladegebakje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen