Benodigdheden (ongeveer 12 stuks) :
- 375 gram donkere chocolade
- 425 gram kristalsuiker
- 8 eieren
- 175 gram bloem
- beetje cacaopoeder
- stukje boter
Bereiding :
- Laat het stukje boter smelten en boter uw potjes in
- Zet deze in de diepvries gedurende een 15 tal minuutjes en boter ze een 2 de maal in
- bestrooi ze met cacaopoeder
- Smelt de chocolade met 125 gram suiker ‘au bain marie’
- Klop de eieren met de rest van de suiker
- Voeg de chocolade bij de eieren en spatel luchtig
- Spatel de bloem door het mengsel
- Vul de potjes op met het mengsel, blijf echter een 2 tal cm onder de rand
- Plaats de potjes in de koelkast zodat de chocolade terug vast wordt
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Plaats de potjes in de oven en verminder de temperatuur naar 180°C
- Bak gedurende 8 minuten (afhankelijk van het formaat van uw potjes)
- Uit de oven halen en in één beweging uitstorten en smullen maar
 |
Lopend chocoladegebakje |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten