zondag 29 augustus 2010

Dronken Kreeft ?

Een kreeft levend koken…..

“Het heeft veel met emotie te maken. Zo heb ik er altijd moeite mee gehad om een kreeft in kokend water te dopen, het is dom en niet vriendelijk. Hoe kun je ze doodmaken zonder pijn, vroeg ik me af. Dronken voeren misschien? Zo deed ik een test met brandewijn. De kreeft viel meteen in slaap.”

Leg de kreeft gedurende 6 uur in een schotel met bv 1/2 fles Armagnac waardoor ze verdoofd geraakt en zonder pijn kan gekookt worden, u kan vrij experimenteren met andere alcohol.

 

Idee van Michel Guérard

Les Prés d’Eugénie

Eugénie les Bains (F)

0033 5 58 05 05 05 

 gerard 2

 

2 opmerkingen:

  1. Is die Armagnac naderhand nog drinkbaar ? ....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat hangt er van af hoe kieskeurig je bent, ik zou ze gebruiken om een bisque mee te maken.

    BeantwoordenVerwijderen