maandag 9 augustus 2010

Stralende dag

Het is zondag, lekker lang slapen en de dag langzaam laten beginnen met een lekkere kop koffie.
We maken een wandeling over de Albertwandeling te Oostende. het zwoele zeebriesje zorgt voor een tempering van de blakende zon.
http://www.savarin.be
We strijken neer op het terras van de Venetiaanse Gaanderijen
Dit is werkelijk één van de mooiste terassen in Oostende, spijtig dat de bediening geen Nederlands spreekt, maar het is daar echt genieten.
Bij ons aperitiefje bestellen we enkele garnaalkroketjes die geserveerd worden met gefruite peterselie en citroen zoals het hoort! De kroketjes zijn 2 maal gepaneerd waardoor je onder de iets te dikke korst een heerlijk smeuïge vulling met voldoende grijze juweeltjes aantreft.

We zetten onze wandeling verder richting Mariakerke en komen zo in de gezellige drukte van de namiddag -avondmarkt terecht waar allerlei spullen worden verkocht.
  Er was zelfs een streetband die voor de nodige sfeer zorgde, leuk.

Met de kusttram keren we terug naar het centrum van Oostende en besluiten iets te gaan eten bij Aguadelmar,  http://www.aguadelmar.be/ . We hadden niet gereserveerd, het is zondagavond, meestal een rustige avond aan zee.
Aguadelmar is gelegen in het Kursaal en was vroeger gekend als The Coffeehouse.
De zaak wordt momenteel gerund door dynamisch jonge mensen die duidelijk wel weten waar ze mee bezig zijn.
We worden bijzonder vriendelijk ontvangen en besluiten om op het terras te dineren bij zonsondergang....
De carpaccio met truffel, king-krab met tuinkruiden, kreeft en Ierse tussenrib zijn stuk voor stuk lekkere gerechten, smaakvol bereid en opgediend.
We zijn positief verrast, lekker ! Deze zaak biedt een meerwaarde aan Oostende.


Tot mijn verbazing vind ik op de wijnkaart P.P. Zinck www.zinck.fr . Het is jaren geleden dat ik nog genoot van een flesje van dit bijzonder wijnhuis. Ik kies voor de Tokay Pinot gris.
De wijn is vol van smaak, rijp met florale toetsen, ik meen een zweempje lychee te vinden, dit wordt gevolgd door een mooi gebalanceerd palet, rijk en vol met de typische, voor de Tokay, licht zoete toets in de afdronk. Wow.... das pas wijn zeg. Dit voor 28 euro, wat is het leven mooi....

Foto nimeus
http://www.flickr.com/photos/nimeus/

3 opmerkingen:

  1. Een leuke post, ik kom hier zeker nog eens terug kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, een mooie foto ! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn inderdaad nog goede horecazaken, gelukkig. De Villa Maritza is er o.a. één van...

    BeantwoordenVerwijderen