vrijdag 29 oktober 2010

Créme brulèe van geitenkaas

Benodigdheden :
  • 3dl room
  • 1 soeplepel honing
  • 5 eidooiers
  • 75 gr suiker
  • 100 gr verse geitenkaas

Bereiding :
  • verwarm de oven op 105°C
  • meng de eidooiers, de suiker en de honing
  • breng de room met de geitenkaas tot aan het kookpunt
  • meng alles samen, van het vuur, met een spatel, niet kloppen ( je krijgt te veel schuim!)
  • vul dit mengsel in potjes
  • plaats de potjes ongeveer 20 minuten in de oven ( het beslag moet vast zijn)
  • laat afkoelen
  • bestrooi de potjes met een beetjes suiker en brand ze met een brandertje of plaats ze even onder de grill van de oven
  • smullen maar!

creme-brulee
Crème Brulée van geitenkaas

donderdag 28 oktober 2010

Restaurant Calla’s Aalter

Restaurant Calla’s is genoemd naar de bloem Calla, familie van de aronskelk. Een bloem die men schenkt aan een levenspartner.
Oorspronkelijk is Calla ook een Griekse meisjesnaam die ‘schoonheid’ betekent.
two&one_callas.1024

Niels De Landtsheer en Lien Van Nevel  zijn jonge mensen die beide afgestudeerd zijn aan de

Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge,

na stages en werkervaringen in diverse  huizen startten zij Calla’s op.

callas-voorkant
Restaurant Calla's
Het restaurant is gehuisvest in een villa uit de jaren 30, deze werd gemoderniseerd maar aan de ziel van het gebouw werd niet geraakt.
Ik kan u beslist aan raden om tijdig te reserveren bij Calla’s want wij hebben pas de derde keer dat we belden een plaats kunnen bekomen, de andere zondagen was het steeds volzet.
Het restaurant is ook niet zo groot, maar des te intiemer.
Vanaf onze aankomst werden we verwend door de gastvrouw die met een discrete klasse de bediening verzorgd.
Hier wordt werkelijk met ieder detail rekening gehouden.
Het huisaperitiefje was onmiddellijk een schot in de roos, een glaasje lekkere Cava met een gesuikerd vioolblaadje als subtiele meerwaarde.
Onze appetijt was aangescherpt en we kozen dan ook maar voor het menu Calla’s …

MENU CALLA'S
 
TONIJN
Verse tartaar met salade van knolselder, wasabi en sausje van soya en dashi
KABELJAUW
Langzaam gegaard met gestoofde savooikool, rode biet en graantjesmosterd
WILDE DUIF
Wilde duif met couscous, vanille, kaneel en calvados
MULAARD EEND
Mulaard eend met pompoen in texturen en een jus van port
MOKKA
Bavaroise van mokka, sneeuw van koffie en sorbet van hoevekarnemelk
 

Alle gerechten waren stuk voor stuk juweeltjes, perfect klaargemaakt met hedendaagse technieken, mooi gepresenteerd en bijzonder smaakvol.
Bij het verlaten van het restaurant kreeg mijn partner zelfs nog een bijzonder leuke attentie…
callas-gerecht1-thumb
callas-grotezaal-thumb
Tafel reserveren ?
Dit doe je best telefonisch via het nummer 09 328 52 09

donderdag 7 oktober 2010

Recept : Zandkoekjes met jam

Deze koekjes zijn makkelijk te maken en heerlijk bij een tasje koffie of thee.
Benodigdheden :
  • 115 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 gram witte bloem
  • snuifje bakpoeder
  • 80 gram jam (smaak naar keuze)

Bereiding :
  • klop de boter en de suiker tot een egale massa en voeg het ei toe en meng
  • voeg de gezeefde bloem en het snuifje bakpoeder toe en meng tot het deeg mooi samenkleeft
  • maak balletjes van dit deeg en leg deze met ongeveer 5 cm tussenruimte op een bakplaat
  • maak met behulp van uw wijsvinger een putje in het balletje en vul dit op met de jam
  • bak de koekjes goudbruin gedurende ongeveer 10 minuten op 180°C
  • laat afkoelen op een rooster en smullen maar

4


12
Zandkoekjes met jam


Liever koekjes met witte chocolade en sinaasappel ?