maandag 13 december 2010

Recept : Peperkoek

Benodigdheden :
Voor het moederdeeg:
  • 1 kg roggebloem
  • 800 g lopende bloemenhoning
  • 4 dl water 

  • 1 kg moederdeeg
  • 200 g lopende bloemenhoning
  • 30 g kruidenmengeling (kaneel, nootmuskaat,koriander en kruidnagel)
  • 30g bicarbonaat (bakpoeder)
 
Bereiding :
    Maak het moederdeeg:
    Verwarm de honing met het water tot net aan het kookpunt.
    Giet het bij de bloem en meng alles.Laat dit ‘moederdeeg’ 24uur rusten in de koelkast.
Neem 1 kg van het moederdeeg en voeg de andere ingrediënten toe.
Meng alles met natte handen om kleven te voorkomen.
Stort het deeg in een beboterde bakvorm en bak 45 minuten op 180 graden.
Bak dan nog 15 minuten op 165 graden.
 
Tips :
Het moederdeeg moet zeker 24 uur rusten !
Naar eigen smaak kan je gedroogde vruchten of grove suikerkorrels bij het deeg mengen.

Peperkoeken huisje.

1 opmerking: