- 1 liter volle melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram gesmolten goede boter
- 500 gram witte bloem
- 5 eieren
- snuif zout
- Meng de eieren en de melk met een klopper
- voeg de vanillesuiker en het zout toe
- meng de bloem erbij
- meng de gesmolten boter erbij
- meng tot een mooi glad deeg
- laat het deeg een 10 tal minuten rusten
- laat de pan goed warm worden
- voeg een klontje boter in de pan en draai de pan rond zodat de pan overal ingevet is
- houdt de pan een beetje schuin en leg een pollepeltje deeg in de pan en draai de pan rond zodat het deeg overal komt
- zet de pan terug op het vuur en laat ze stil staan, schudden dient tot niets
- als het deeg bovenaan opgedroogd is de pan een tikje geven ( ergens eventjes tegen kloppen) en de pannenkoek omgooien of met behulp van een spatel omdraaien
- nog eventjes bakken en klaar is kees
- als u doorbakt moet u niet opnieuw boter in de pan doen, dit is enkel voor de eerste nodig
![]() |
Pannenkoeken |
Tips :
- U merkt dat er in het deeg geen suiker gebruikt wordt. Suiker doet de pannenkoeken aan de pan kleven en wordt aan tafel toch royaal gebruikt.
- Bent u met vele gasten aan tafel dan kunt u een tijdje vooraf beginnen met bakken, leg de pannenkoeken allemaal op mekaar op een bord en leg er een ander bord omgekeerd op, ze blijven zo ruime tijd goed warm.
- Als u deeg over heeft kan u die gerust twee dagen in de koelkast bewaren, een weinig lauw water toevoegen, even oproeren en bakken
- bakt u liever het resterend deeg op dan moet u de pannenkoeken tijdens het afkoelen stuk per stuk even op een ander bord leggen, dan kleven ze niet aan mekaar vast.
- Smullen maar!
Of toch liever wafels bakken?
Het wordt tijd voor een nieuwe post...
BeantwoordenVerwijderenindd, ik zou ook nog wat meer willen weten..
BeantwoordenVerwijderen