Melkbroodjes
Brioches
Benodigdheden :
- 450 gram melk
- 100 gram verse gist
- 80 gram goede boter
- 2 eieren
- 90 gram suiker
- 900 gram bloem
- 5 gram zout
- kopje melk met een eierdooier gemengd ( = dorure)
- sesamzaadjes
Bereiding :
- Doe het zout, de bloem, de suiker en de eieren in een kom
- warm de melk op tot ze handjeswarm is en los hierin de gist op
- meng het deeg rustig, met de hand of in een keukenmachine op lage snelheid
- voeg de zachte boter toe en meng nog even verder
- voeg eventueel nog een beetje bloem toe, het deeg mag niet meer aan de pot kleven
- laat het deeg ongeveer 5 minuutjes rusten op kamertemperatuur
- weeg stukjes deeg af van 40 gram
- houd dit stukje deeg onder uw hand, druk lichtjes en maak een draaiende beweging
- leg de bekomen bolletjes op een bakplaat met boterpapier
- met een kwastje geef je ieder bolletje een likje dorure en bestrooi met enkele sesamzaadjes
- laat het deeg nu rijzen op een warme plaats gedurende 40 minuten
- Verwarm de oven op 200°C
- Stop de broodjes in de oven en verminder de temperatuur naar 170°C.
- Bak af gedurende 12 minuten (beetje afhankelijk van de oven, ze moeten mooi goudbruin zijn)
- Na het bakken onmiddellijk op een rooster leggen om af te koelen
Copyright Telesi nv ©
is dat lekker?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor in de volksmond noemt men dit sandwiches, in dit recept zijn ze licht gesuikerd.Laat je eens weten of ze gelukt zijn.
BeantwoordenVerwijderen