dinsdag 17 augustus 2010

Recept Melkbroodjes

Melkbroodjes
Brioches

Benodigdheden :

  • 450 gram melk
  • 100 gram verse gist
  • 80 gram goede boter
  • 2 eieren
  • 90 gram suiker
  • 900 gram bloem
  • 5 gram zout
  • kopje melk met een eierdooier gemengd ( = dorure)
  • sesamzaadjes



 Bereiding :

  • Doe het zout, de bloem, de suiker en de eieren in een kom
  • warm de melk op tot ze handjeswarm is en los hierin de gist op
  • meng het deeg rustig, met de hand of in een keukenmachine op lage snelheid
  • voeg de zachte boter toe en meng nog even verder
  • voeg eventueel nog een beetje bloem toe, het deeg mag niet meer aan de pot kleven
  • laat het deeg ongeveer 5 minuutjes rusten op kamertemperatuur
  • weeg stukjes deeg af van 40 gram 
  • houd dit stukje deeg onder uw hand, druk lichtjes en maak een draaiende beweging
  • leg de bekomen bolletjes op een bakplaat met boterpapier
  • met een kwastje geef je ieder bolletje een likje dorure en bestrooi met enkele sesamzaadjes
  • laat het deeg nu rijzen op een warme plaats gedurende 40 minuten
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Stop de broodjes in de oven en verminder de temperatuur naar 170°C.
  • Bak af gedurende 12 minuten (beetje afhankelijk van de oven, ze moeten mooi goudbruin zijn)
  • Na het bakken onmiddellijk op een rooster leggen om af te koelen









Copyright Telesi nv ©

2 opmerkingen:

  1. Ja hoor in de volksmond noemt men dit sandwiches, in dit recept zijn ze licht gesuikerd.Laat je eens weten of ze gelukt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen