Garnaalkroketten
Benodigdheden :
- 1/2 L garnalenjus
- 175 gram bloem
- 120 gram boter
- 100 gram gemalen kaas
- 5 cl porto
- 5 cl cognac
- cayennepeper en zout
- 500 gram gepelde grijze garnalen
- beetje olie
- bloem, eiwit, paneermeel
Bereiding :
- bereid de garnalenjus van de koppen ( zie andere post op deze blog)
- laat de boter smelten en voeg al roerend met een spatel de bloem toe, laat even drogen op het vuur en zet aan de kant
- Breng de garnalenjus aan de kook en voeg al roerend het mengsel van boter en bloem (roux) toe
- laat even doorkoken en breng op smaak met zout en cayennepeper, porto en cognac
- neem van het vuur en voeg de kaas en de garnalen toe
- stort de massa op een plaat die je eerst met een beetje olie ingewreven hebt
- laat gedurende 12 uur koelen in de koelkast, niet afdekken
- vorm kroketjes naar wens
- rol ze tussen de handen zodat ze egaal rond zijn
- zachtjes door een schaaltje bloem draaien
- vervolgens door het eiwit dat je even met een vork losgeklopt hebt
- dan door het paneermeel
- afbakken in de frituur aan 180°C
- serveren met een stukje citroen en gefruite peterselie
Copyright Telesi nv ©
Dit receptje ga ik binnenkort zeker eens uitproberen! Hup, naar't Vistraptje voor verse garnalen..
BeantwoordenVerwijderenMoatje,kweet niet of ik je dat gezegd heb maar mijn schoonbroer vond ze zo lekker dat we de raad kregen om in ingolstadt een traiteur zaakje te beginnen met alleen de garnaalkroketjes,toch een fijn kompliment van iemand die hele dagen de wereld afreist en overal eet.grt Wim en Carine
BeantwoordenVerwijderen