- 500 gr bloem
- 200 gr gesmolten boter
- 25 gr verse gist
- 4 eieren
- 5 dl water
- 5 dl melk
- 5 g zout
- meng de bloem met het zout
- voeg 2 eieren toe
- meng de gist in het lauw water en melk
- roer alles tot een glad beslag
- klop de 2 resterende eieren luchtig
- spatel de gesmolten boter door het beslag
- spatel de eieren door het beslag
- laat het deeg op een warme plaats een kwartier rusten
- spatel het even door en laat nogmaals 30 minuten rusten
- laat het ijzer ruim op voorhand goed heet worden
- vet met behulp van een borsteltje even in met wat olie
- giet deeg in het ijzer, sluit en draai meteen om (afhankelijk van uw type wafelijzer)
- laat ongeveer 2 minuten bakken, tot ze goudbruin zijn, open het ijzer niet vroeger
- smullen maar
Brusselse wafel met slagroom |
Of toch liever wafels bakken?
tof! I love brussels wafels.. with cream that is! thnx for the tasty recipe!
BeantwoordenVerwijderen