maandag 23 augustus 2010

Recept Brusselse wafels

Benodigdheden :
  • 500 gr bloem
  • 200 gr gesmolten boter
  • 25 gr verse gist
  • 4 eieren
  • 5 dl water
  • 5 dl melk
  • 5 g zout
Bereiding :
  • meng de bloem met het zout
  • voeg 2 eieren toe
  • meng de gist in het lauw water en melk
  • roer alles tot een glad beslag
  • klop de 2 resterende eieren luchtig
  • spatel de gesmolten boter door het beslag
  • spatel de eieren door het beslag
  • laat het deeg op een warme plaats een kwartier rusten
  • spatel het even door en laat nogmaals 30 minuten rusten

  • laat het ijzer ruim op voorhand goed heet worden
  • vet met behulp van een borsteltje even in met wat olie
  • giet deeg in het ijzer, sluit en draai meteen om (afhankelijk van uw type wafelijzer)
  • laat ongeveer 2 minuten bakken, tot ze goudbruin zijn, open het ijzer niet vroeger
  • smullen maar

big_wafels
Brusselse wafel met slagroom

Of toch liever wafels bakken?

1 opmerking:

  1. tof! I love brussels wafels.. with cream that is! thnx for the tasty recipe!

    BeantwoordenVerwijderen