dinsdag 17 augustus 2010

Recept Garnalenjus

Garnalenjus

 Benodigdheden :

  • 150 g sjalotjes
  • 150 g wortel
  • 150 g groene selder
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 bosje bieslook
  • stengels van peterselie, laulier, tijm
  • 3 soeplepels tomatenpuree
  • 2 liter visbouillon
  • 3 dl witte wijn
  • 50 boter
  • zout, cayennepeper
  • 500 gram garnaaldoppen (rest na het pellen)

Bereiding :

  • Stoof de versneden sjalotten, selder en wortelen aan in de boter
  • voeg de garnaaldoppen toe en laat 5 minuten verder stoven
  • voeg de tomatenpuree en kruiden toe
  • blus met de witte wijn
  • voeg de warme visbouillon toe en breng snel aan de kook
  • laat maximum 15 minuten hevig doorkoken
  • zeef de garnalenjus door een fijne zeef of superbag










Superbag










Copyright Telesi nv ©

    1 opmerking: