Garnalenjus
Benodigdheden :
- 150 g sjalotjes
- 150 g wortel
- 150 g groene selder
- 1 teentje knoflook
- 1/4 bosje bieslook
- stengels van peterselie, laulier, tijm
- 3 soeplepels tomatenpuree
- 2 liter visbouillon
- 3 dl witte wijn
- 50 boter
- zout, cayennepeper
- 500 gram garnaaldoppen (rest na het pellen)
Bereiding :
- Stoof de versneden sjalotten, selder en wortelen aan in de boter
- voeg de garnaaldoppen toe en laat 5 minuten verder stoven
- voeg de tomatenpuree en kruiden toe
- blus met de witte wijn
- voeg de warme visbouillon toe en breng snel aan de kook
- laat maximum 15 minuten hevig doorkoken
- zeef de garnalenjus door een fijne zeef of superbag
Superbag |
Copyright Telesi nv ©
je doet me goesting krijgen
BeantwoordenVerwijderen