dinsdag 20 december 2011

Verse zalm en Oostendse oester ' niet rauw - niet gaar' sabayon van oesterjus en waterkers

 
Benodigdheden (4pers.) :
  • 1/2 zalmfilet
  • 8 oesters
  • 1 bot waterkers
  • Peper en zout
  • 3 eierdooiers
  • 100 gr platte kaas
  • 100 gr witte wijn
  • Sap van 1/25 citroen
  • Zalmeitjes
Bereiding :
  • Open de oesters en doe ze in een potje met de jus, een beetje peper van de molen en witte wijn, laat ze even opkoken, zeef het vocht en bewaar de oesters
  • Boter 4 borden lichtjes in en schik hierop de verse zalm versneden zoals gerookte zalm, kruid met peper en zout
  • Bereid een sabayon van de dooiers en het oestersap, klop er van het vuur de platte kaas door
  • Schik over de zalm de saus
  • Was de waterkers in bot in gezouten koud water
Op het bord :
  • Plaats voor het doorgeven de borden onder de grill tot de saus lichtjes gekleurd is, dresseer centraal een toef waterkers, omringd door oesters en zalmeitjes.

1 opmerking: