dinsdag 20 december 2011

Lauwe vijg met mandarijntjes

  creamfox
Benodigdheden (4pers.) :
12 vijgen
500 gr vers sinaasappelsap
Sap van 1 citroen
2 mandarijntjes
150 gr suiker
10 cl Mandarine Napoleon
Lekkere honing (acacia)
Bereiding :
Snij met behulp van een dunschiller reepjes schil van de sinaasappel en snij die in julienne
Zet deze op in koud water met een beetje suiker en breng ze aan de kook, even doorkoken en door een zeef gieten en goed afspoelen met koud stromend water.
Zet de suiker met het citroensap op een laag vuurtje en laat eventjes karamelliseren, blus met het sinaasappelsap en de Mandarine Napoleon.
Voeg de geschilde en in partjes verdeelde mandarijntjes toe samen met de zeste
Maak bovenaan de vijg rondom op zo 2 cm van de top een lichte insnijding met de punt van een mes
Schil nu voorzichtig de vijgen vanaf dit streepje naar beneden met een dunschiller, doe dit voorzichtig zodat de witte onderschil aan de vijg blijft.
Warm de vijgen in het sausje, niet koken !
Op het bord :
Schik de vijgen in een diep bord en schep een beetje saus erover, serveer boven op de vijg een klein beetje honing die dan zachtjes naar beneden over de vijg druipt….. Smullen maar !
Moelleux van chocolade

1 opmerking: